Sakal Bıyık Ekimi

Bakımlı ve iyi görünmek kadınlar için olduğu kadar erkekler için de oldukça önemli. Dış görünümüne özen gösteren erkekler için özellikle sakal ve bıyık birer aksesuar niteliği taşır.

Bakımlı ve iyi görünmek kadınlar için olduğu kadar erkekler için de oldukça önemli. Dış görünümüne özen gösteren erkekler için özellikle sakal ve bıyık birer aksesuar niteliği taşır. Ama hormonal dengesizlikler, çeşitli kazalar sonucu ciltte oluşan deformasyonlar, yüz bölgesinde ameliyat izi, yanıklar, çeşitli hastalıklar ya da genetik olarak kıl köklerinin azlığı gibi nedenlerle saç ve sakalların çok seyrek çıkması ya da hiç çıkmaması birçok erkek için oldukça önemli bir sorundur.

Saç dökülmesi problemi yaşayan kişileri saçlarına kavuşturan uygulamaların tıp dünyasında yerini almasıyla birlikte, yüzünde sakal ve bıyık çıkmayan erkekler de sakal ve bıyık ekimi ile istedikleri görünümü artık elde edebiliyor; ancak kalp, diyabet gibi hastalığı olan kişilerin ekim işleminden önce doktor onayı alması şart.

Saç ekiminde kullanılan bıçaksız cerrahi işlem, sakal ve bıyık ekiminde de kullanılabiliyor. Lokal anestezi altında yapılan sakal ve bıyık ekimi işlemi, kişinin günlük yaşamına devam etmesine ise engel olmuyor.

Operasyondan çok başarılı sonuçlar alınmakla birlikte işlem iz bırakmıyor, sakal ve bıyıklar oldukça doğal bir görünüm kazanıyor. Ekim yapılan sakal ve bıyıklar günlük tıraş edilebiliyor ya da uzatılabiliyor.

Bıyık Ekimi

Bıyık ekimi, saç ekiminde kullanılan FUE ve DHI yöntemi ile yapılmaktadır. Diğer yöntemlere göre çok daha başarılı sonuçlar alındığı için bıyık ekiminde FUE ve DHI yöntemi uygulanıyor. FUE yönteminde, lokal anestezi uygulanmış başın arka bölgesinden kıl kökleri tek tek alınır.

Ardından yine lokal anestezi ile uyuşturulmuş bıyık bölgesine, uygun büyüklükteki iğnelerle ve doğru açı oluşturularak açılmış kanal içine bu kıl kökleri yerleştirilir. Kıl kökleri, kişinin talepleri de dikkate alınarak planlanan şekilde, bıyık bölgesine ekilir.

Bu bölge de lokal anestezi ile uyuşturulmuş olacağından, kişi işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı duymaz. İşlem sonrasında kıl köklerinin zarar görmemesi için, ilk 3 gün istirahat önerilir.

Sakal Ekimi

Çeşitli nedenlerle sakal kayıpları yaşamış ya da hiç sakalı çıkmamış kişilerin de yararlanabileceği bir yöntem olan sakal ekimi, kişiyi hem doğal hem de kuvvetli köklere sahip kalıcı sakallara kavuşturuyor.

Saç ekiminde kullanılan DHI yöntemi ile sakal ekimi yapılmaktadır. Başın arka kısmında iki kulak arasındaki lokal anestezi ile uyuşturulmuş bölgeden alınan saç kökleri, yine lokal anestezi ile uyuşturulmuş sakal bölgesine ekilir.

Choi pen adı verilen DHI kalemlerinin ince uçları sayesinde, hem donör bölge hem de ekim yapılan bölge iz kalmadan iyileşiyor. 4-6 saat süren operasyonun süresini ise ekilecek kök sayısı belirliyor.

Ekim işleminden sonraki 10 gün boyunca sakallar uzamaya başlar. Daha sonra ise geçici bir dökülme yaşanır. Dökülmeden sonraki süreçte, sakallar bu sefer kalıcı olarak yeniden çıkmaya başlar.

0

Tecrübe

0

Mutlu Hastalar

0

Ekibimiz

0

Lokasyon